keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lohta pinaatti, herkkusieni höystöllä

Lyhyestä virsi kaunis vai miten se meni...
Tähän meni noin 15 min tehokasta kokkaus aikaa, eli aika nopee ja maittava pikku iltapala.

Ensin lohelle marinadi.
Noin 25g hienoksi raastettua inkivääriä ja 1-2 valkosipulinkynttä. Tollane puol desiä hyvää soija kastiketta. Sekoitetaan vaikka lautaselle ja annospaloiksi leikatut lohet siihen liha puoli marinaadiin.
Siitä niiden matka jatkuu jääkaappiin hetkeks.

Höystö....
4-5 herkkusientä noin 5 mm siivuiks
1/2 sipuli erittäin hienoksi silpuksi
1 valkosipulinkynsi hienoks
1/2 chili
Reilusti pinaattia. Tuohon tuli 70g, eikä se riittäny mihinkään.
Oman maun mukaan pinjansiemeniä
Hiukan murennettua fetaa
noin 1 dl hapokasta valkkaria

Ensin sipulit ja chili kuulotetaan oliiviöljyssä.
Lisätään herkkusienet ja pyöritellään pari minuuttia.
Sitten vaan pinaatit perään ja paistellaan muuta minuutti.
Lopuksi valkkari joukkoon ja keitetään se kasaan.

Pyöräytin lohelle vielä nopeen perus sitruuna vinegretten, jota sitten lorautin lohelle.

Siitä sitten lautaselle ja paahdetut pinjansiemenet ja feta kyytiin.
Muuten oli tosiaan hyvää, mutta pinaattia olis pitäny varata joku 500g.
Yritetään uudelleen, kun hinnat ovat suotuisampia.


2 kommenttia: