keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Se ihan ensimmäinen koulutehtävä...

Toinen kouluviikko alkoi heti maanantaina käytännön merkeissä.
Uudet veitset pääsivät siis heti testiin. Harjoiteltiin mm. sitrusten filerointia.

Samalla saatiin kunnon kielikylpy keittiössä käytettävistä termeistä.
"Tutuiksi" tulivat 

Gastronomiset paloittelukoot
- Julienne, 2x2x45 mm suikale
- Brunoise, 3x3x3 mm kuutio
- Paysanne, 12x12x2mm geometrinen muoto
- Mirepoix, 10x10x10 mm kuutio

Lisäksi käsiteltiin Bouquet garni, maustekimpun valmistus

Leikkuriin joutui mm. Kyssäkaali, sipuli, inkivääri, porkkana ja palsternakka.

Hieman vähemmän käytettyinä hedelminä tutustuttiin mangoon, papaiyaan, passio hedelmään, viikunaan ja granaattiomenaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti