Sitrus hillo / marmeladi
Päivänä eräänä reenasin sitrusten filerointia, kun niitä oli pöydälle
jäänyt lojumaan. Lihojen erotteleminen oli loppupeleissä ihan
yksinkertainen ja jopa nopee homma, kunhan ensin pääsi juonesta kiinni.
Siinä sitten ihmettelin, että mitäs perkelettä noista lihoista
tekis...Noh...Appelsiinimarmeladi ja paahtoleipä on klassikko, joten
sitrushillon keittoon mars.
Valmiiksi peratut sitrusten lihat (ja mehut) ja 20 g tuoretta inkivääriä
todella hienoksi raastettuna 3l kattilaan ja kyytipojaksi 0.5 dl vettä.
Keittelin noin 5 min, kunnes lihat alkoivat rikkoutua.
Sitten vaan sokerit kyytiin ja miedolla lämmöllä keittelin noin 10 min.
Kannattaa sekotella varmuudeksi melkein kokoajan. Jos hillon päälle
alkaa muodostumaan jossain vaiheessa vaahtoa, niin se kannattaa kaapia
pois vaikka ruokalusikalla.
Kotvasen kannattaa antaa jäähtyä ja sitten vaan desinfioituihin purkkeihin...
Kun hillo on jäähtyny huoneenlämpöiseksi, ni purkit jääkaappiin ja aamulla hillot paahtoleivälle...
Kyllä tää kaupan marmeladit hakkaa mennen tullen...Ja niin on nättiä.
Jätin tarkoituksella kuori raasteet pois, kun en tykkää niitten
tekstuurista. Mut jos siltä tuntuu ni ei muuta kuin lisää kuorta.
Se kiehuva sokeriliemi on sitte pirun kuumaa, että kannattaa varoa roiskeita ;)
Jos haluaa hiukan potkusempaa ni Cointreautä pikkuse joukkoon...
4 Appelsiinia
2 Verigreippiä
1 Sitruuna
1 Lime
5 dl Hillosokeria
20g Inkivääriä
0.5 dl Vettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti