Reseptit, omat ja varastetut


Sitrus hillo / marmeladi


Päivänä eräänä reenasin sitrusten filerointia, kun niitä oli pöydälle jäänyt lojumaan. Lihojen erotteleminen oli loppupeleissä ihan yksinkertainen ja jopa nopee homma, kunhan ensin pääsi juonesta kiinni.




Siinä sitten ihmettelin, että mitäs perkelettä noista lihoista tekis...Noh...Appelsiinimarmeladi ja paahtoleipä  on klassikko, joten sitrushillon keittoon mars.
Valmiiksi peratut sitrusten lihat (ja mehut) ja 20 g tuoretta inkivääriä todella hienoksi raastettuna 3l kattilaan ja kyytipojaksi 0.5 dl vettä.
Keittelin noin 5 min, kunnes lihat alkoivat rikkoutua.



Sitten vaan sokerit kyytiin ja miedolla lämmöllä keittelin noin 10 min. Kannattaa sekotella varmuudeksi melkein kokoajan. Jos hillon päälle alkaa muodostumaan jossain vaiheessa vaahtoa, niin se kannattaa kaapia pois vaikka ruokalusikalla.

Kotvasen kannattaa antaa jäähtyä ja sitten vaan desinfioituihin purkkeihin...

 Kun hillo on jäähtyny huoneenlämpöiseksi, ni purkit jääkaappiin ja aamulla hillot paahtoleivälle...
Kyllä tää kaupan marmeladit hakkaa mennen tullen...Ja niin on nättiä.
Jätin tarkoituksella kuori raasteet pois, kun en tykkää niitten tekstuurista. Mut jos siltä tuntuu ni ei muuta kuin lisää kuorta.
Se kiehuva sokeriliemi on sitte pirun kuumaa, että kannattaa varoa roiskeita ;)

Jos haluaa hiukan potkusempaa ni Cointreautä pikkuse joukkoon...

4 Appelsiinia
2 Verigreippiä
1 Sitruuna
1 Lime
5 dl Hillosokeria
20g Inkivääriä
0.5 dl Vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti